Select Page

Ellevii din clase V-XII vor reveni la școală pe 3 ianuarie, după vacanța de iarnă, iar cei de la grădiniță și din clase I-IV vor începe școala pe 10 ianuarie, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu pentru Educațieprivată.ro. Astfel, se vor recupera cele două săptămâni de vacanță impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Inițial, vacața de iarnă era prevăzută pentru perioada 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022. Preșcolarii și elevii de I-IV revin mai târziu în bănci întrucât calendarul școlar 2021/22 prevedea oricum pentru ei o săptămână de vacanță în perioada 25-31 noiembrie, astfel încât ei au doar o săptămână de recuperat.

Cea de-a doua săptămână de vacanță urmează să fie recuperată în perioada 8-14 aprilie când calendarul școlar prevederea desfășurarea activităților din cadrul săptămânii „Școala Altfel”.

„Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul a explicat, pentru Hotnews, că nu va fi afectat nici numărul de săptămâni aferent fiecărui semestru întrucât se decalează începutul semestrului al doilea, de pe 10 ianuarie pe 17 ianuarie.

„Nu se pierde nicio zi de școală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele 2 săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat în așa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește modul în care elevii vor reveni la ore din 8 noiembrie, Cîmpeanu a precizat că va fi decis printr-un ordin de ministru care va fi emis pe 5 noiembrie.

„Data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situație certă din punct de vedere epidemiologic și nu supoziții,” a motivat ministrul Educației.

Pe 20 noiembrie, președintele Klaus Iohannis că toți elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni, 25 octombrie 2021, pentru a limita efectele răspândirii pandemiei de coronavirus.

„Şcolile sunt puternic afectate, este evident, prin elevi şi prin personal, profesori, care se îmbolnăvesc. În mod normal, de luni ar fi vacanţă pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanţă să fie valabilă nu numai pentru primar ci şi pentru gimnaziu şi liceu, pentru două săptămâni. Deci, începând de luni, este vacanță școlară”, a anunțat Klaus Iohannis.