Select Page

Pescarul Andy Hackett a mărturisit că s-a chinuit 25 de minute să-l scoată din lac pe „Carrot”, un hibrid între două soiuri de crap, pe care l-a pescuit pe 3 noiembrie în Franța, transmite CNN.

Peștele uriaș, cu nuanță portocalie, cântărește 30 de kilograme și se presupune că este al doilea ca mărime din această specie care a fost prins vreodată, potrivit BlueWater Lakes, o pescărie din regiunea Champagne a Franței, unde trăiește gigantul.

„Cu peștii normali, te chinui să-i vezi dacă sunt chiar sub suprafață, dar Carrot iese în evidență prin portocaliul strălucitor, așa că nu poți să-l ratezi. Este un pește foarte căutat, nu l-au prins mulți”, a spus Hackett pentru BBC.

Peștele a fost eliberat în lac în urmă cu 20 de ani, când era mic, potrivit BlueWater Lakes.

„L-am aruncat în apă ca ceva special pentru clienții care vin la pescuit. De atunci a tot crescut, dar nu iese prea des. Nu este cel mai mare rezident din lac, dar de departe cel mai remarcabil”, a declarat managerul pescăriei Jason Cowler, pentru Daily Mail.

După ce Hackett l-a scos pe Carrot din apă și l-a cântărit, peștele a fost eliberat înapoi în lac.

Peștișorii aurii domestici cântăresc în mod normal mai puțin de o jumătate de kilogram, dar specia poate atinge dimensiuni mult mai mari în diferite circumstanțe.

Dacă li se oferă mult spațiu, cu o dietă și condiții de apă adecvate, speciile de crap, inclusiv peștii aurii și koi, au potențialul de a dezvolta proporții mari, ceea ce explică dimensiunea impresionantă a lui Carrot, notează CNN.

Adesea, cei mai mari pești aurii găsiti sunt animale de companie nedorite care au fost eliberate în sălbăticie de către proprietarii lor.

Generated by Feedzy