Select Page

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat, joi, că primele cantităţi de vaccin cu noua formulă împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2 au sosit în ţară în această săptămână, potrivit Agerpres. Vaccinul va fi accesibil în cabinetele medicilor de familie și în centrele de vaccinare din principalele spitale din România.

„Toţi cei care au făcut deja două doze de vaccin în formula veche se pot vaccina doza a treia sau, după caz, doza a patra cu acest vaccin care protejează împotriva celei mai noi variante BA4, BA5 Omicron. Cred că este o bună oportunitate să îl administrăm în această perioadă în care se face şi vaccinarea antigripală”, a declarat Alexandru Rafila la dezbaterea online “Industria inovatoare de medicamente, partener strategic pentru societate, economie şi sănătatea românilor”, organizată de DC Media Group. 

Ministrul Sănătății a spus că acest vaccin va fi în curând accesibil la cabinetele medicilor de familie, în centrele de vaccinare din principalele spitale din România. 

La începutul săptămânii ministrul Sănătății spunea pentru RFI că este pentru prima dată când se va utiliza “un vaccin adaptat” şi că nu este exclus ca imunizarea anti-COVID-19 să devină sezonieră.

“Eu personal, de exemplu, o să mă vaccinez cu cea de-a patra doză. Mi se pare protectiv, aşa cum m-am vaccinat şi împotriva gripei. Nu este exclus ca în viitor să avem o vaccinare sezonieră şi pentru COVID-19, aşa cum este şi pentru gripă, fără ca acest lucru să aibă acelaşi impact sau vreo legătură cu situaţia dramatică care a existat în cursul anului 2021, când în al patrulea val pandemic am avut peste 26.000 de decese”, a adăugat Rafila.

Generated by Feedzy