Select Page

China a raportat joi 31.444 de cazuri zilnice noi, doborând recordul anterior de 29.317 cazuri din 13 aprilie, când orașul Shanghai se afla sub lockdown complet, potrivit CNN.

Creșterea este alimentată de focarele din mai multe orașe și vine în ciuda refuzului autorităților de a pune capăt măsurilor strice pentru controlarea infecțiilor.

În plus, câteva decese cauzate de Covid au adăugat o presiune suplimentară haosului. Beijingul a înregistrat miercuri al patrulea deces cauzat de Covid, de săptămâna trecută până acum, alături de 1.648 de infecții locale, a treia zi consecutivă cu peste 1.000 de cazuri locale.

Joi, oficialii orașului au declarat că transformă un centru expozițional important într-un spital improvizat pentru carantină și tratamentul pacienților cu Covid.

China, ultima economie majoră din lume care încă aplică măsuri stricte împotriva Covid, a anunțat o relaxare treptată a politicii „Zero COVID” la începutul acestei luni, ceea ce unii analiști au catalogat drept un semn al recunoașterii deficiențelor guvernului.

A descurajat testările în masă inutile și clasificarea excesiv de zelosă a zonelor restrânse cu „risc ridicat”, a eliminat cerințele de carantină pentru contactele apropiate secundare și a redus perioada de carantinare pentru contactele apropiate și cei veniți din afara țării.

În urma anunțului, mai multe orașe chineze au anulat testările în masă.

Exasperați de măsurile luate de autorități, oamenii se revoltă tot mai des. Săptămână aceasta, de exemplu, la cea mai mare fabrică de asamblare iPhone din lume, în orașul Zhengzhou au avut loc cionciri între poliție și angajați, după ce autoritățile au încercat să închidă unitatea din cauza unui focar.

Generated by Feedzy