Select Page

Omul lui Dumnezeu, filmul dedicat vieții Sfântului Nectarie din Eghina, va rula în cinematografele din România. Sfântul Nectarie din Eghina este unul dintre cei mai iubiți sfinți contemporani.

Pelicula filmată în Grecia prezintă încercările și lupta prin care Sfântul Nectarie a trecut de-a lungul unei vieți marcate de persecuție și nedreptate.

Filmările au avut loc în diferite locații relevante pentru viața Sfântului Nectarie, inclusiv pe insula Eghina și în Spitalul Aretaeio din centrul Atenei.

„Omul lui Dumnezeu” a cucerit inimile publicului din Grecia, Rusia și Serbia, fiind scris și regizat de Yelena Popovic. Filmul are în distribuție pe câștigătorul premiului Academiei Elene, Aris Servetalis, superstarul rus Alexander Petrov și câștigătorul Globului de Aur, Mickey Rourke. Muzica filmului a fost compusă de Zbigniew Preisner, de două ori câștigător al premiului Cesar, cu interpretarea specială a câștigătoarei Globului de Aur, Lisa Gerrard.

Filmul a câștigat mai multe premii internaționale, inclusiv Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film de la Moscova, Premiul Publicului la Festivalul de Film Grec de la Los Angeles, Premiul pentru cel mai bun film internațional la Festivalul Internațional de Film de la Siena, Italia și Premiul Publicului și pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de Film St. Andrews.

Filmul a fost produs de Simeon Entertainment și View Master Films, în asociere cu Sfânta Mare Mănăstire Vatopedi, din Sfântul Munte Athos.

Generated by Feedzy