Select Page

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/f4pUuCc3M0g

Lipsa de randament, dar și felul în care este gestionată relația cu angajații se plasează pe primul loc în ceea ce privește motivele pentru care din ce în ce mai multe companii aleg să-și digitalizeze activitatea. În ceea ce privește software-ul folosit, sistemele HCM și ERP sunt în continuare cele mai căutate. 

Dacă încă ai nevoie de motive pentru alegerea soluțiilor ERP si HCM pentru business-ul tău, află din cele ce urmează care sunt avantajele de care te-ai putea bucura cât de curând: 

Acces rapid la informații 

Ambele sisteme îți vor pune la dispoziție platforme în care toată informația este centralizată și nu există date duplicate. Duse vor fi zilele în care trebuia să treci prin cinci sau șase aplicații pentru a descoperi o singură informație. În plus, modulele sunt interconectate, așadar orice informație introduci în sistem va fi disponibilă indiferent de punctul de accesare. Rapoartele vor putea fi generate în timp real și interpretate în funcție de indicatorii stabiliți de tine.

Atragi și păstrezi cei mai buni angajați

Orice angajat își dorește să lucreze cu sisteme performante, mai exact cu acelea automatizate în cadrul cărora cele mai plictisitoare sarcini au fost preluate de către inteligența artificială. În plus, calitatea și viteza procesului de angajare vor fi crescute, echilibrul dintre viața personală și cea profesională va fi gestionat mai bine, iar oportunitățile de instruire și dezvoltare profesională vor fi mai atrăgătoare. 

Mai multă flexibilitate 

Poate că în prezent comunicarea dintre departamente și operațiunile de HR nu-ți dau prea multe bătăi de cap, dar, în cazul în care plănuiești o extindere masivă, vei avea nevoie și de o structură. Orice expansiune necesită și un proces de standardizare și integrare a operațiunilor, adică exact ceea ce-ți pot oferi sistemele HCM și ERP. Ambele sunt scalabile și ușor de personalizat, în funcție de nevoile actuale, dar și viitoare ale afacerii tale. Strategia de afaceri și cea privind personalul vor fi mult mai ușor de împăcat dacă vei folosi ambele sisteme în tandem! 

Îmbunătățirea cash-flow-ului și reducerea costurilor

Poți folosi informațiile obținute cu ajutorul sistemelor mai sus menționate pentru a demara politici comerciale bazate pe date clare. Acest fapt îți dă posibilitatea de a controla cu atenție fluxul monetar, dar și de a face față mai bine cheltuielilor. Poți de asemenea să impui o disciplină financiară asupra tuturor factorilor de business relevanți. Pe de altă parte, vei putea și să optimizezi managementul forței de muncă, pe măsură ce gestionezi cheltuielile cu angajații. 

Îmbunătățirea experienței clienților, dar și a angajaților

Angajații fericiți garantează că vei avea și clienți fericiți. Dacă sistemul HCM te va ajuta să-ți păstrezi angajații mulțumiți, faptul că le pui la dispoziție și un sistem ERP va garanta accesul lor la unelte speciale cu ajutorul cărora pot construi și menține relații mai puternice și mai benefice cu clienții. Sistemele care centralizează și procesează informația, atât cea legată de clienți, cât și cea legată de angajați, te vor ajuta să gestionezi mai bine relațiile cu ambele categorii. 

Mai ai nevoie și de alte argumente pentru a implementa aceste două sisteme? 

Generated by Feedzy