Select Page

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, este acuzat de ucidere din culpă şi abuz în serviciu în dosarul de cercetare penală care viza accidentul de muncă de anul trecut, de la Biblioteca Națională, scrie Buletin de București care citează surse judiciare. Doi oameni au murit la începutul lunii august a anului trecut, după ce malul s-a surpat peste muncitorii care lucrau acolo.

Edilul a fost citat azi, în fața anchetatorilor, unde i s-a comunicat calitatea de suspect pentru omor din culpă  în dosarul de cercetare penală privind accidentul de muncă de la Biblioteca Națională.

El are calitate de suspect în dosarul morţii celor doi muncitori care lucrau pe şantierul de lângă Ministerul Culturii.

Acesta a mers azi în fața anchetatorilor însoțit de avocatul său și nu a făcut declarații.  Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 3 și polițiștii Serviciului Omoruri. Aceeași calitate, de suspect, mai are oficial încă o persoană, mai precizează Buletin de București care citează surse judiciare.

Doi muncitori cu vârste cuprinse între 50-55 de ani au murit în august anul trecut în timp ce lucrau pe șantierul de la Biblioteca Națională. Tot atunci, alte patru persoane au fost rănite după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei.

Șantierul de lângă Biblioteca Naţională nu era autorizat. Firma care făcea lucrarea aparţine Primăriei Sector 3, stabilindu-se că aceasta nu a respectat măsurile elementare de siguranţă.