Select Page

Bărbia dublă este acel strat de grăsime aflat imediat sub bărbie, care atârnă și îi conferă feței un aspect inestetic. Acest strat poartă și numele de gușă și, deoarece se formează un rid ușor în această regiune, pare că apare o bărbie în plus. Cei care se confruntă cu o astfel de problemă sunt în permanență în căutarea unei soluții de a o îndepărta. Iată câteva moduri prin care îți poți îmbunătăți aspectul feței.

De ce apare bărbia dublă?

Există mai multe motive care duc la apariția bărbiei duble, mai ușor sau mai dificil de controlat. O principală cauză este reprezentată de kilogramele în plus, depozitele adiționale de grăsime depunându-se și în această zonă. Gușa se poate forma și atunci când pielea începe să își piardă din elasticitate, odată cu înaintarea în vârstă.

Chiar și postura poate fi de vină. Dacă îți petreci mult timp ținând capul într-o poziție neadecvată, mușchii și pielea din zona gâtului se vor slăbi treptat, lucru care va favoriza căderea lor și formarea bărbiei duble.

Există și factori ceva mai dificil de controlat ce pot fi responsabili pentru acest fenomen. Aceștia includ probabilitatea genetică de a dezvolta bărbie dublă, ea fiind mai răspândită la persoanele cu un istoric familial al acesteia, dar și o anumită structură osoasă facială, în care bărbia și maxilarele sunt ceva mai retrase.

Ce poți face în cazul bărbiei duble?

1. Exercițiile fizice

O metodă simplă, la care multe persoane apelează pentru a scăpa de gușă, constituie exercițiile fizice. Acestea constau în diverse mișcări ale gâtului care să ajute la întărirea musculaturii din această zonă și, astfel, redarea tonusului pielii. Poți realiza flexarea gâtului, privitul repetat către tavan sau te poți folosi de o serie de mingi pe care să le așezi sub bărbie.

2. Echilibrarea dietei și scăderea în greutate

Deoarece gușa se formează de cele mai multe ori în urma acumulării de kilograme în plus, o metodă destul de eficientă pentru a scăpa de ea este pierderea acestui surplus de grăsime. Adoptând un regim alimentar sănătos și un program de exerciții fizice, poți contribui nu doar la rezolvarea problemei bărbiei duble, ci a întregii siluete.

3. Liposucția

În cazul în care exercițiile și dieta nu dau rezultate, ar putea fi necesară o procedură ceva mai complexă. Ia legătura cu un chirurg estetician și întreabă despre liposucția bărbiei duble (gușei). Aceasta constă în realizarea unor mici incizii în zona gâtului, unde se vor introduce niște mici tuburi prin care grăsimea în plus va fi aspirată. Astfel, gâtul va avea din nou o formă armonioasă.

4. Liftingul facial

Printr-un lifting facial, poți obține o piele mai netedă și mai întinsă, iar zonele cu piele lăsată pot căpăta un aspect mai ferm. Procedura constă în realizarea unor mici incizii și întinderea pielii, astfel încât aceste imperfecțiuni să dispară, iar tenul să capete un aspect mai tânăr. Liftingul poate da rezultate nu doar în cazul ridurilor, ci și a bărbiei duble.

5. Terapii corporale

Poți apela și la o serie de terapii corporale precum masaje sau utilizarea aparatelor cu radiofrecvență. Acestea acționează direct asupra țesutului și pot ajuta la întărirea și la tonifierea sa, dar ar putea un efect și asupra depozitelor inestetice de grăsime.

Bărbia dublă poate fi cu adevărat deranjantă, în special atunci când nu ai alte nemulțumiri din punct de vedere al siluetei tale și al aspectului fizic. Ține cont de aceste metode care ți-ar putea fi de folos și discută cu un medic despre ce poți face pentru a scăpa de acest strat de grăsime inestetic.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Generated by Feedzy